Voorstellingen op school

Music’scool verzorgt verschillende voorstellingen op school. Momenteel zijn dat Geschiedenis van de popmuziek, Gitarist in de klas, Drummer in de klas en Trommel op rommel.

Geschiedenis van de popmuziek

Een moderne muziekles waarin leerlingen kennismaken met de geschiedenis van de popmuziek. Welke muzieksoorten waren er vroeger, en hoe hebben die de muziek van nu beïnvloed? Welk instrument is belangrijk in welke muzieksoort? Hoe zit een modern popliedje eigenlijk in elkaar, en waardoor klinkt het zo lekker? Het lesmateriaal wordt ondersteund en gedemonstreerd door het optreden van een echte band. De voorstelling is ook beschikbaar in een kleine bezetting.

Gitarist in de klas

De geschiedenis van de gitaar – en gitaarmuziek – wordt uit de doeken gedaan in het programma Gitarist in de klas. Leerlingen krijgen van een echte muzikant uitleg over hoe een gitaar werkt en wat de rol van het instrument is in de hedendaagse popmuziek. Natuurlijk komt ook de muziek zelf aan bod. Wat is een couplet? Wat is een refrein? En hoe schrijf je een liedje? De voorstelling wordt afgestemd op het muzikaal-theoretische kennisniveau van de leerlingen.

Drummer in de klas

Wat is eigenlijk ritme? Hoe zit een drumstel precies in elkaar zit, en waarom heeft het zoveel bekkens en trommels? Dat zijn vragen die aan de orde komen tijdens Drummer in de klas. Na afloop weten leerlingen wat een groove is en hoe ze een reggaeritme kunnen onderscheiden van een beat in bijvoorbeeld jazz of funk. De voorstelling wordt afgestemd op het muzikaal-theoretische kennisniveau van de leerlingen.

Trommel op rommel

Voor grote groepen is er de voorstelling Trommel op rommel. Vier geoefende drummers laten een lang uur zien waar je allemaal ritme uit kunt halen en op kunt trommelen. Je krijgt vanzelf zin om mee te klappen of te stampen! Het programma laat leerlingen dan ook actief meedoen. Leuk maar ook leerzaam: na afloop weten de leerlingen wat ritme eigenlijk is en hoe het wordt opgebouwd.

BACK