Van Music’scool naar vervolg muziekopleiding

Dit jaar heeft Music’scool weer een aantal succes verhalen te melden. Er zijn 3 leerlingen doorgestroomd naar een vervolg muziekopleiding en dit zijn: Sem Kuis (naar de Metal Factory in Eindhoven), Hidde Vos (naar de Herman Brood Academie in Utrecht), en Lizzy van den Herik (naar de Herman Brood Academie in Utrecht). Wij Music’scool zijn zeer trots op deze talenten en wensen hun alvast heel veel succes en plezier.
Deze leerlingen hebben ook een leuk stuk geschreven over hun muzikale ervaring bij de Music’scool dus lees verder.

Sem Kuis

Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad bij Music’scool. Ik heb er veel nummers geleerd. Helaas ga ik stoppen bij Music’scool omdat ik ben aangenomen op de Metalfactory en ik daar gitaarles ga volgen, wat ook heel goed nieuws is natuurlijk. Ik wil Music’scool bedanken voor de leuke lessen en de mooie herinneringen!

Hidde Vos

Toen ik 9 jaar oud was liep ik voor het eerst Music’scool in Waalwijk binnen. Ik wilde gitaar spelen maar mijn handen waren nog wat te klein en ik begon met een driekwart akoestisch gitaartje. Het leek nog nergens op maar ik vond het erg leuk! Ik werd bij de Music’scool heel goed begeleid, ieder geluid wat je uit je gitaar krijgt wordt enthousiast ontvangen en dat stimuleert enorm. Mijn complimenten voor mijn gitaardocent want het was niet prachtig om naar te luisteren.
Al gauw bleek een elektrische gitaar een betere keuze en motiveerde me meer. Toen ik net 11 was stond ik voor het eerst op het podium bij de jaarlijkse Eindejaarsjam van Music’scool. Dat vond ik toen onwijs spannend maar nu ik terugkijk een prachtig begin. Geweldig zoals Music’scool dit organiseert. Hierdoor kan iedereen, ongeacht welk niveau of welke leeftijd, laten zien wat hij of zij kan en al echt in een band samenspelen op een podium! Een heel goed concept en alle inzet wordt even hard gewaardeerd; een perfecte basis om in een band te leren samenspelen en op te treden. Toen ik naar de middelbare school ging ben ik, naast mijn gitaarlessen, gestart met de popklassen die vanuit het Dr. Mollercollege op vrijdagmiddag in de Mads gegeven werden. We hebben met ons eersteklas bandje ‘Madhouse’ alle 5 jaren op de Havo samengespeeld en ieder bandlid heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Wekelijks oefenende we en er werden regelmatig kleine optredens geregeld waar ik veel van geleerd heb. Het mocht misgaan en je mocht oefenen en altijd werden de dingen die goed gingen benadrukt en enthousiast ontvangen door de docenten van Music’scool. Dit heeft me echt gestimuleerd door te gaan met gitaarlessen, een passie die thuis al uit de hand begon te lopen. Ik ben een enthousiast gitarist en verschillende geluiden en effecten boeien me enorm. Daar heb ik vele uren mee geoefend. Ik heb vervolgens bij mijn gitaardocent Ron de Rockclass mogen volgen wat weer nieuwe inzichten en ook theoretische kennis heeft gebracht: super Ron, dat ik dit heb mogen doen!
Met de popklassen zijn we op uitwisseling geweest naar Denemarken, een geweldige trip met veel optredens en het ontmoeten van Deense muzikanten; een prachtig initiatief.
Het afgelopen jaar heb ik naast mijn examenjaar 5 Havo, de popklassen en de Rockclass lessen bij Ron, de vooropleiding van het Conservatorium in Amsterdam gevolgd. Het was een druk jaar, vooral overvol met gitaar, maar toch ben ik geslaagd voor mijn Havo diploma! Daarnaast heb ik ook in Amsterdam veel nieuwe dingen geleerd en me verder kunnen ontwikkelen wat me niet gelukt was zonder de ervaringen bij Music’scool. Ik heb met een bandje vanuit deze vooropleiding aan mijn auditie nummers gewerkt en ik ben aangenomen op de Herman Brood Academie in Utrecht waar ik in augustus 2018 ga starten!

Ik heb veel aan Ron, Music’scool de Mads en de popklassen te danken. De mogelijkheden die je krijgt om op te treden en podium- en bandervaring op te doen zijn bijzonder waardevol. Je moet het zelf doen: zelf willen oefenen en zelf je ervaring en mogelijkheden uitbreiden, maar als je daartoe bereid bent is Music’scool een hele goede begeleiding daarin. Ik ben hier begonnen met 0 kennis over gitaarspel en ben door de geweldige begeleiding gegroeid tot waar ik nu ben. Ik kan deze veelzijdige Music’scool aan iedereen met passie voor muziek aanraden!

Lizzy van den Herik

Ik heb nu al 5 jaar de popklassen gevolgd van Music’scool, en het was echt geweldig. Om met elkaar muzikaal te groeien is een van de beste dingen. Eerst durfde niemand op het podium te bewegen en zongen we netjes binnen de lijnen, niet al te gek. Maar naarmate we aan elkaar, en aan de optredens, wende werd het steeds vetter. En onze begeleider Ron maakte het alleen maar leuker. We werden eigenlijk als het ware een kleine familie. Ook naar Denemarken gaan met onze band was een geweldige ervaring. We gaan nu helaas allemaal een andere kant op, maar ik zou het zonder na te denken allemaal zo over doen.
Ook volgde ik songwriting lessen, deze hebben mij ook veel geleerd. Van akkoorden schema’s tot echt liedjes opnemen, dat kon allemaal bij Jonathan. Dit waren altijd momenten van zelfreflectie op mijn liedjes, wat heel erg fijn was. Ik moest gaan kijken wat ík beter wilde en niet wat hij misschien dacht dat anders kon. Het is tenslotte jouw eigen liedje. Nu ik naar de HBA ga zou het een beetje dubbel lopen als ik ook nog songwriting lessen zou blijven volgen, dus helaas moet ik hiermee stoppen.
Ik kijk met een lach terug naar al mijn jaren bij Music’scool!

 

Who is Jonathan Hoevertsz

You need update your bio: Edit your profile

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK