Workshops, bandbegeleiding en clinics

Music’scool biedt meer dan muziekles alleen. Je kunt ook bij ons terecht voor workshops, bandbegeleiding en clinics. Op deze pagina lees je wat dat inhoudt. Het aanbod voor onderwijsinstellingen en leerkrachten is te vinden op de pagina voor scholen.

Workshops

Altijd al in een band willen spelen maar komt het er niet van? Of heb je al een band, maar gaan jullie niet snel genoeg vooruit? In Den Bosch en Waalwijk verzorgt Music’scool bandworkshops. Met een ervaren docent als coach word je klaargestoomd voor een (eerste) optreden! Je kunt bij ons vier workshops volgen, op verschillende niveaus en in diverse genres: Absolute Beginners, Classic Rock Heroes, The Crunchy 90’s en Groove & Shuffle Express.

Workshop Absolute Beginners

De workshop Absolute Beginners is bedoeld voor onervaren en aankomende muzikanten. In overleg met de cursisten worden songs gekozen waaraan gewerkt kan worden. Ervaring is niet vereist. Direct inschrijven.

Workshop Classic Rock Heroes

Een ware must voor iedere rockband is de workshop Classic Rock Heroes. Hierin komen de klassiekers van legendes als Led Zeppelin, Deep Purple, en Jimi Hendrix aan bod. Enige ervaring met je instrument is vereist. Direct inschrijven.

Workshop The Crunchy 90’s

Voor muzikanten die de basisvaardigheden beheersen (denk aan akkoorden kunnen pakken of een basisritme kunnen drummen) is er de workshop The Crunchy 90’s. Je leert nummers van Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en Soundgarden. Direct inschrijven.

Bandbegeleiding

Bij bandbegeleiding worden bands – of muzikanten die een band willen beginnen – in groepsverband begeleid bij het samenspelen. Onder regie van ervaren docenten leer je bij Music’scool je spel te verbeteren, je repetitietijd beter in te delen en je repertoire snel uit te breiden.
Schrijf je meteen in.

Clinics

Een clinic is een demonstratie van een bekende muzikant of zanger(es) die tips, trucs en technieken uit de doeken doet. Tijdens clinics kun je topartiesten op de vingers kijken en ook vragen stellen. Er zijn al heel wat clinics geweest bij Music’scool, van onder anderen Joe Stump, Wim Roelants, Juan van Emmerloot, Ton Dijkman, Eveline Carels en Robbie Brian. Wil je op de hoogte blijven van de clinics die nog volgen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, raadpleeg de agenda of volg ons op Facebook.

Workshops overige aanbod

Voor djembé en ukelele mail naar ron@musicscool.nl of bel 06 18 03 24 75.

BACK