Muziek in de klas

Maatwerk is ons specialisme! Neem voor de mogelijkheden contact op met Thom Turkenburg via thom@musicscool.nl of op telefoonnummer 06 11 82 50 75.

Trommel op Rommel

Ritmes slaan op jerrycans, olievaten en verkeersborden? Dat kan bij de actieve les “Trommel op Rommel”. Een docent laat zien dat overal ritme mee gemaakt kan worden en alle leerlingen doen hier actief in mee. Níet meeklappen of stampen is geen optie! Leuk en leerzaam, en na afloop weten de leerlingen wat ritme is en hoe de diverse ritmes worden opgebouwd.

Boomwhackers

Muziek maken met gekleurde buizen kan met de Boomwhackers. Deze melodische klankbuizen worden verdeeld over de leerlingen en onder leiding van de docent wordt na een korte uitleg en een aantal introductieoefeningen een muziekstuk of eenvoudige melodie ingeoefend en uitgevoerd. De leerlingen leren hierbij luisteren, muziek maken en samenspelen.

Drummer in de klas

Wat is ritme? Wat is maat? Hoe zit een drumstel precies in elkaar, en waarom heeft het zoveel bekkens en trommels? Dat zijn vragen die aan de orde komen tijdens Drummer in de klas. Na afloop weten de leerlingen wat bijvoorbeeld een groove is en hoe ze een reggae-ritme kunnen onderscheiden van een beat in bijvoorbeeld jazz of funk. De voorstelling wordt afgestemd op het muzikaal-theoretische kennisniveau van de leerlingen.

Algemene Muzikale Vorming

Van zingen tot klappen middels leuke muzikale spelletjes. Door Algemene Muzikale Vorming maken de leerlingen kennis met muziek m.b.v. hun stem en/of hun lichaam als “instrument” en met muziektheorie op een leuke en speelse manier. Denk aan zingen, maar dan nét even anders dan anders, en basis-ritmes en melodieën via tekeningen.

Gitarist in de klas

De geschiedenis van de gitaar en gitaarmuziek wordt uit de doeken gedaan in het programma Gitarist in de klas. Leerlingen krijgen van een docent/gitarist uitleg over de gitaar en wat de rol van het instrument is in de hedendaagse popmuziek. Verschillende (bas)gitaren worden getoond en de specifieke klank ten gehore gebracht. Van klassiek tot een lekkere stevige rocksound. Natuurlijk met herkenbare voorbeelden. De voorstelling wordt afgestemd op het muzikaal-theoretische kennisniveau van de leerlingen.

Geschiedenis van de popmuziek

Een moderne muziekles (optreden) waarin leerlingen kennismaken met de geschiedenis van de popmuziek. Welke muzieksoorten waren er vroeger, en hoe hebben die de muziek van nu beïnvloed? Welk instrument is belangrijk in welke muzieksoort? Hoe zit een modern popliedje in elkaar, en waardoor klinkt het zo lekker? De muzikanten geven uitleg over instrumenten en worden ondersteund door een volledige band. Note: Kan alleen doorgaan bij voldoende belangstelling bijvoorbeeld als meerdere scholen meedoen. Op externe locatie.

BACK